Noul judecător al CCR, decis miercuri în Senat, anunță Cristian Dumitrescu

Noul judecător al Curții Constituționale (CCR), care va ocupa funcţia rămasă vacantă în urma demisiei lui Toni Greblă, va fi decis, miercuri, de plenul Senatului, a anunțat, luni, vicepreşedintele acestei Camere, Cristian Dumitrescu, după şedinţa Biroului Permanent, potrivit Mediafax.

Toți cei trei candidați care își doresc postul de judecător al CCR vor fi audiaţi, potrivit programului stabilit anterior, marţi dimineaţa de membrii Comisiei juridice.

Cristian Dumitrescu a menţionat și că senatorii vor adopta o hotărâre prin care va fi convocat plenul CNI, pentru ca acesta să poată intra în funcţiune: "Este o obligaţie legală ca ei să funcţioneze în noua componenţă începând cu o şedinţă care este convocată de către Senat. Nu ştiu când va fi convocată, dar săptămâna aceasta vom adopta o Hotărâre de convocare".

Pe de altă parte, social-democratul a precizat că programul Senatului pentru săptămâna în curs şi pentru săptămâna viitoare va suferi o modificare, în sensul că marţi, de la 15.00 la 17.00, în loc de lucrări în comisii, senatorii se vor reuni în plen.

"Miercuri (este convocat plenul Senatului - n.r.) de la 9.00 la 13.00 şi de la 14.00 la 16.00, cu vot final la ora 16.00. Deci nu mai avem joi vot final. Joi avem plen cu întrebări şi interpelări şi activitate în comisii", a precizat senatorul.

Cine candidează pentru funcția de judecător al CCR

Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, este propusă de PSD, iar judecătorul Mona-Lisa Neagoe, membru al CSM, este propusă de PNL. De asemenea, senatorul PSD Florina Ruxandra Jipa a anunţat, joi, în plenul Senatului, că îşi va depune candidatura pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel