Laboratorul din Wuhan, finanțare din SUA, susține Fauci. Republicanii îi cer demiterea pentru că e de neclintit

Pixabay
Pixabay

Medicul Anthony Fauci nu garantează complet pentru integritatea cercetătorilor de la laboratorul din Wuhan, despre care spune că e finanțat de SUA pentru cercetarea modului de transmitere a coronavirusului.

Republicanii cer demiterea doctorului Anthony Fauci, din cauza poziției sale neschimbătoare și nesigure în privința potențialei finanțări americane pentru Laboratorul de virusologie din Wuhan. Fauci a admis finanțarea Laburatorului de către Institutul național de sănătate al SUA prin intermediul unei organizații non-profit, EcoHealth Alliance. Timp de 5 ani, laboratorul a primit 600.000 de dolari. Doctorul Fauci a negat că banii ar fi fost folosiți pentru crearea unei variante mai mortale a unui virus, metodă folosită în laboratoare pentru a testa metode de contracarare a acestora. 

În timpul unei interpelări din cadrul Senatului, senatorul republican John Kennedy a pus la încercare încrederea consilierului prezidențial în cercetătorii laboratorului de la Wuhan și modul în care au folosit banii. Fauci a răspuns că nu există nicio garanție că oamenii de știință sau garanții lor nu au mințit. 

„Nu ai cum să știi”, a declarat acesta. 

Nu există garanții

Fauci a mai adăugat că oamenii de știință din laborator sunt de încredere și că se așteaptă că aceștia s-au pliat pe regulamentele impuse de grantul oferit. Cercetătorii trebuiau să studieze modul în care coronavirusul se transmite de la lilieci la om, pentru a putea înțelege mai bine epidemia de SARS-CoV-1 de la începutul anilor 2000. 

”Nu am o perspectivă clară a Partidului comunist din China pentru a ști modul de interacțiune dintre ei și oamenii de știință”, a adăugat Fauci. Tot acesta a mai spus că nu există o influență cunoscută a guvernului chinez asupra OMS, după ce Kennedy a pretins că guvernul asiatic domină Organizația globală. 

Investigație a serviciilor de informații

Președintele Joe Biden a cerut investigarea de către serviciile secrete a două scenarii la fel de plauzibile pentru originea coronavirusului - fie că a pornit dintr-un laborator, fie că a pornit de la un animal din piață. Biden a oferit această sarcină serviciilor secrete la începutul anului pentru a strânge toate datele necesare referitoare la originea pandemiei. 

„Începând de astăzi, Comunitatea Statelor Unite de informații a restrâns cercetările în jurul a 2 scenarii, da nu au ajuns la o concluzie finală în această problemă”, a declarat președintele Biden într-un comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel