Noul Contract Cadru, publicat pe site-ul CNAS

rmn
rmn

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a publicat proiectul noului Contract Cadru.

Potrivit acestui proiect, vor fi decontate noi investigații în centrele ambulatorii de specialitate pentru specialităţile clinice: electromiograma; evaluarea cantitativă a răspunsului galvanic al pielii; tratamentul fracturii amielice fără deplasare a coloanei vertebrale.

La nivelul asistenţei medicale de medicină dentară: pentru copii cu vârsta de până la 18 ani se acordă o consultație la 6 luni (în prezent se acordă o consultație la un interval de 12 luni). Va fi decontată și obturaţia dintelui după tratamentul afecţiunilor pulpare sau al gangrenei. La nivelul asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile paraclinice s-a introdus RMN sâni nativ și RMN sâni nativ și cu substanță de contrast.
De semenea, au fost revizuite reglementările referitoare la situațiile în care Casa de asigurări de sănătate sesizează neconcordanţe între investigaţiile medicale efectuate şi cantitatea de reactivi achiziţionaţi conform facturilor şi utilizaţi în efectuarea investigaţiilor; în aceste situații casa de asigurări de sănătate sesizează mai departe instituţiile abilitate de lege să efectueze controlul unităţii respective.

Dacă la finalizarea controlului de către instituțiile abilitate se stabilește vinovăția furnizorului , contractul în derulare se reziliază deplin drept de la data luarii la cunostință a notificării privind rezilierea contractului în baza deciziei executorii a instituțiilor abilitate, cu recuperarea contravalorii tuturor serviciilor medicale paraclinice efectuate de furnizor în perioada verificată de instituțiile abilitate și decontată de către de Casa de asigurări de sănătate.

Proiectul noului Contract Cadru poate fi citit integral aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel