Noua tulpină britanică de coronavirus nu mai provoacă pierderea gustului și mirosului în aceleași proporții

Cercetătorii au motive să creadă că pierderea gustului și a mirosului nu mai sunt simptome atât de dese la varianta britanică
Cercetătorii au motive să creadă că pierderea gustului și a mirosului nu mai sunt simptome atât de dese la varianta britanică

Persoanele infectate cu varianta britanică a coronavirusului, mult mai infecțioasă, nu mai raportează atât de mult pierderea gustului și mirosului, se arată în datele Biroului Național de Statistică din Marea Britanie.

Conform BBC, persoanele care au noua variantă de virus mai degrabă raportează simptomele „clasice” precum tuse sau febră. Alte simptome diferite la persoanele pozitive cu noua variantă sunt tusea, durerea în gât, oboseala, durerea de mușchi și febra.

„Nu este vreo dovadă că există diferențe când vine vorba de simptome gastrointestinale, lipsă de aer sau dureri de cap”, mai transmite Biroul. Descoperirile sunt provizorii și au fost rezultatul unui chestionar aplicat în Anglia între 15 noiembrie și 16 ianuarie. Simptomele au fost raportate chiar de infectați, deci nu diagnosticate de un doctor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel