Noua taxă auto pentru poluare, mai mică cu 25%

Camera Deputaţilor a adoptat noua taxă de poluare auto pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Dacă noii cumpărători nu au achitat taxa, o vor plăti cu ocazia primei vânzări a maşinii.

Autor: Alexandra Dumitru

Proiectul de Lege a fost iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) şi prevede o reducere a taxei de poluare cu 25% . Cei care au achitat taxa de la 1 iulie 2008, vor putea solicita restituirea diferenţei de bani. După principiul „poluatorul plăteşte”, noua taxa se va calcula luând în calcul tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisia de CO2, norma de poluare precum şi deprecierea autoturismului.

„Taxa  de poluare va fi plătită  o singură dată, atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru  autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă.  Pentru  autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată la momentul  primei  transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, în cazul înstrăinării acestora, după ce intră în vigoare această lege”, se arată într-un comunicat al MMP.

Citește și:

Taxa auto, în noua formulă, adoptată de Senat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel