€ 4.8280
|
$ 4.4671
|
Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Nouă staţie de metrou pe Şoseaua Berceni. Daniel Băluţă: Vom duce la bun sfârșit acest proiect

Mihai Ciobanu / 11 sep 2019 / 10:24
Metrou
Metrou

"Avem nevoie de stație de metrou la Șoseaua de Centură? Răspunsul este categoric DA!", transmite Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, într-un mesaj în care oferă detalii despre proiectul de amenajare a unei noi staţii de metrou în Bucureşti, între staţia Berceni şi Şoseaua de Centură.

"Vă asigur că vom duce la bun sfârșit acest proiect extrem de important pentru comunitatea noastră și nu numai, însă trebuie urmați cu strictețe toți pașii procedurali. Unul a fost parcurs încă de ieri, când a fost anunțată în sistemul de achiziții publice scoaterea la licitație a proiectului noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni", transmite Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Potrivit anunţului, unul din obiectivele majore ale administraţiei Sectorului 4 în domeniul mobilităţii urbane este extinderea magistralei de metrou M2 la limita de sud, cu o staţie situată între staţia de metrou existentă Berceni şi Şos. de Centură. În vederea implementării acestui proiect de infrastructură, Sectorul 4 a încheiat un protocol cu S.C. METROREX S.A. În baza acestuia, a fost derulat contractul şi a fost recepţionată documentaţia "Studiu de fezabilitate pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură."

Conform studiului de fezabilitate, destinaţia clădirii propuse va fi aceea de clădire civilă (publică) pentru transport cu metroul - STAŢIE DE METROU SUPRATERANĂ. Clădirea va asigura un mediu propice circulaţiei pietonale (tip transport cu metroul şi spaţii publice urbane de circulaţie).Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 146 de milioane de lei (fără TVA)Proiectul de investiţii pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură, va fi iniţiat şi derulat de Asocierea de autorităţi contractante formată conform art.4 din Legea nr. 98/2016 / art. Legea 99/2016, după caz, dintre Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, în calitate de lider de asociere şi Societatea de Transport cu Metroul Bucureşti "METROREX" S.A., în calitate de membru al asocierii. In cadrul asocierii de autorităţi contractante, liderul asocierii, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti va asigura finanţarea, proiectarea şi edificarea obiectivului de investiţii.

Surse de finanţareÎn vederea obţinerii finanţării pentru implementarea proiectului, liderul de asociere, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, a iniţiat discuţii deja cu reprezentanţii AM-POIM din cadrul Ministerul Fondurilor Europene, respectiv OI-Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, concretizate prin aprobarea de către Comisia Europeană a modificării POIM prin introducerea sectoarelor municipiului Bucureşti în categoria beneficiarilor eligibili, în parteneriat cu Metrorex, pentru Axa Prioritară 1. OS 1 Creşterea gradului de utilizarea a transportului cu metroul în Bucureşti - Ilfov.

Durata de execuţie a achiziţiei "Elaborare Proiect Tehnic şi execuţie lucrări pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură" este de 22 luni, din care 4 luni perioada de proiectare. Totodată, potrivit anunţului menţionat, procedura aplicată va fi cea a licitaţiei deschise sau a negocierii competitive, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ.

Data estimată pentru publicarea anunţului de participare este 04 octombrie 2019.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25