Noua monogramă a Reginei Consoarte Camilla - Foto

Palatul Buckingham a prezentat săptămâna aceasta noua monogramă a Reginei Consoarte Camilla.

Palatul Buckingham a prezentat săptămâna aceasta noua monogramă a Reginei Consoarte Camilla. Formată din două litere aurite cu o coroană deasupra, monograma are un "C", de la Camilla, şi un "R", de la regină, scrie Ziarul de Iași.

Designul monogramei a fost ales chiar de regina consoartă, care s-a bazat pe meşteşugul profesorului Ewan Clayton, specialist în caligrafie la Royal Drawing School din Londra, şi al lui Timothy Noad, specialist în heraldică la College of Arms din Londra. 

Monograma Camillei va fi pe antetul oficial al Reginei Consoarte. Cu literele sale rotunjite, această monogramă pare mai ornamentată decât cea a regelui, care este rezervată clădirilor guvernamentale, documentelor de stat şi cutiilor poştale din Marea Britanie. 

Monograma regală, care este personală fiecărui monarh, este tipărită pe documente regale şi documentele de stat şi este folosită şi de departamentele guvernului britanic.

Tot cu litere aurii, monograma lui Charles III a fost concepută de College of Arms. Reprezintă un "C" al "Majestăţii Sale Charles III", iar litera "R" se referă la cuvântul latin "rex", care înseamnă rege. A fost proiectată şi o versiune scoţiană a monogramei, pe care este aplicată coroana scoţiană. A fost aprobată de King-at-Arms Lord Lyon, ultimul dintre Marii Ofiţeri de Stat ai Scoţiei.

Regele Charles cel îndrăzneț. A salutat-o pe Stella McCartney cu un sărut. ”Majestate, nu știu ce ar trebui să mai fac!”

Regele Charles a lăsat-o cu gura căscată pe creatoarea de modă Stella McCartney, după ce a uitat cum să o întâmpine la o recepție de la Palatul Buckingham, înaintea summitului ONU privind schimbările climatice Cop27. Regele a găzduit o recepție pentru politicienii și oamenii de afaceri din întreaga lume, cu invitați de seamă printre care și prim-ministrul Rishi Sunak și John Kerry, trimisul prezidențial special al SUA pentru climă.

Sunak a fost văzut prezentând-o Regelui pe fiica membrului trupei Beatle, Sir Paul McCartney, alături de care monarhul a lucrat de mai multe ori în trecut, când era Prinț de Wales. Charles a întâmpinat-o cu două sărutări pe obraji, în timp ce Stella a spus: „Majestate, nu știu ce ar trebui să mai fac”.

Apoi a continuat: „Cred că ar trebui să fac asta acum” înainte de a face o reverență elegantă și de a pufni în râs, făcându-i pe Rege și pe primul ministru să chicotească. Sunak a dezvăluit cum în perioada în care era elev, a putut vedea o mulțime de creatori vestimentari, ai căror copii mergeau la aceeași școală cu el. 

Charles le-a mulțumit pentru participarea la eveniment, iar prim-ministrul a răspuns: „Totul este despre ceea ce ați făcut”.

Recepția, pentru peste 200 de invitați, vine după ce Sunak a luat decizia de a participa până la urmă la Cop27 în Egipt săptămâna viitoare, supunându-se presiunilor din partea activiștilor, a propriului consilier de mediu și a lui Boris Johnson.  Regele încă nu plănuiește să participe la Cop27. Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Camilla își ia rolul în serios. A avut prima audiență în calitate de Regină Consoartă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel