Noua legislație europeană de combatere a schimbărilor climatice. Ursula von der Leyen: Este sarcina generației noastre

Pexels
Pexels

Un nou draft pentru legislația ce are ca scop combaterea schimbărilor climatice a fost lansat de Comisia Europeană și se prevede că va intra într-o rundă lungă de negocieri.

Uniunea Europeană a anunțat un nou proiect de legislație care dorește să combată schimbările climatice și să aducă continentul european mai aproape de obiectivul din 2050, acela de a deveni emițători neutri de carbon. 

Mai multe drafturi ale acestei legislații, care trebuie să fie aprobate de cele 27 de state membre ale Uniunii și de Parlamentul European, au fost anunțate miercuri. Printre prevederi, este enumerată o taxă pe kerosen și interzicerea vânzării de autovehicule pe motorină sau benzină în următorii 20 de ani. Propunerile, cel mai probabil, vor trece prin câteva luni de negocieri. 

Planurile pentru această nouă legislație au stârnit conflicte interne în interiorul Comisiei Europene, mai ales în timpul ultimelor detalii, a dezvălui o sursă pentru AFP, conform BBC

Vezi și: Canicula istorică din Canada ar fi fost „imposibilă” într-o lume fără schimbări climatice

Alegeri mai bune

„Acționând acum vom avea posibilitatea să facem lucrurile în mod diferit și să alegem mai bine, mai sănătos și într-un mod mai prosper pentru viitor. Este sarcina generației noastre de a asigura bunăstarea nu numai a generației noastre, ci și a copiilor și a nepoților noștri. Europa este gata să conducă pe această cale”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. 

Este de așteptat ca măsurile să crească prețurile facturilor la încălzire și apă caldă, dar să mărească și valoarea biletelor de avion pentru călătoriile din Uniunea Europeană. Este prevăzut un ajutor financiar pentru cei care doresc să își achiziționeze în propriile gospodării sisteme de izolare sau alte sisteme de încălzire cu o durată de viață pe termen lung. 

Comisia Europeană se mai așteaptă la opoziție din partea industriilor care vor fi afectate, precum industria aviatică și constructorii de automobile, dar și din partea statelor membre din blocul de est, care se bazează foarte mult pe industria cărbunelui. 

„Scopul este acela de a pune economia pe un alt nivel, nu de a o opri”, a mai spus von der Leyen. 

Vezi și: Concentrația de CO2 din atmosferă, la cel mai ÎNALT nivel din ultimii 63 de ani. Avertismentul crunt al oamenilor de știință

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel