Nouă înșelătorie în România. O femeie a păcălit mai mulți oameni că îi va ajuta să se angajeze la stat, în schimbul unei sume de bani

Nouă înșelătorie în România. O femeie a păcălit mai mulți oameni că îi va ajuta să se angajeze la stat, în schimbul unei sume de bani / Foto: Pixabay, de CUsai
Nouă înșelătorie în România. O femeie a păcălit mai mulți oameni că îi va ajuta să se angajeze la stat, în schimbul unei sume de bani / Foto: Pixabay, de CUsai

O femeie din Capitală a înșelat 37 de persoane.

O femeie din Capitală a fost reţinută pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale, transmite Agerpres. Aceasta este acuzată că a primit suma totală de 100.000 lei de la 37 de persoane, promiţând în schimb că le va ajuta să se angajeze la o instituţie publică.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, agenţi de la Secţia 8 au fost sesizaţi de către o persoană cu privire la faptul că o femeie, susţinând că este angajata unei instituţii şi are influenţă, i-ar fi pretins suma de 3.500 de lei, promiţând că o va angaja în aceeaşi instituţie.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au descoperit că femeia respectivă, în vârstă de 33 de ani, ar fi pretins şi primit, în lunile noiembrie şi decembrie, de la 37 de persoane, sume cuprinse între 2.700 - 40.000 de lei, în cuantum total de 100.000 de lei, promiţând în schimbul banilor că acestea vor fi angajate în cadrul unei instituţii.

Femeia îi chema pe oameni la interviuri pentru a-i familiariza cu grilele de examen



De asemenea, s-a stabilit că, pentru a crea o aparenţă oficială, femeia a chemat persoanele vătămate la interviuri pentru a le familiariza cu grilele de examen şi ar fi completat diferite declaraţii şi angajamente pentru viitoarele posturi promise.

Poliţiştii au efectuat joi două percheziţii la domiciliul femeii şi o locaţie pe care aceasta o utiliza drept birou, fiind identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă. De asemenea, au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere.

În baza probatoriului administrat în cauză, femeia a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Nouă înșelătorie în România. O femeie din Bacău a rămas fără 80.000 de lei. Ce este metoda "Generalul American"

Poliţiştii de investigaţii criminale din Moineşti au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unei femei, în vârstă de 37 ani, din judeţul Giurgiu, după ce o altă femeie, din Bacău, a fost înșelată cu peste 80.000 de lei, transmite Agerpres. Femeia din Giurgiu este acum acuzată de înşelăciune prin metoda "Generalul American".

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru, a declarat sâmbătă că în urma percheziţiei au fost identificate şi ridicate mijloace materiale de probă.

"Din investigaţii a reieşit faptul că, în perioada 2 - 16 mai 2022, bănuita ar fi ajutat persoane necunoscute să comită infracţiunea de înşelăciune prin metoda "Generalul American", în dauna unei femei de 62 de ani, din Moineşti, prin faptul că ar fi primit în conturi bancare ce îi aparţineau suma totala de 80.900 lei, în patru tranşe. Ulterior, ar fi remis suma, sub diferite forme, către alte persoane, în conturi din Nigeria", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel