Nouă înșelătorie în România. Apeluri false pentru ajutorul sinistraților din Turcia și Siria

Nouă înșelătorie în România. Apeluri false pentru ajutorul sinistraților din Turcia și Siria / Foto: Pixabay, de Firmbee
Nouă înșelătorie în România. Apeluri false pentru ajutorul sinistraților din Turcia și Siria / Foto: Pixabay, de Firmbee

Mai mulți români ar fi primit apeluri false pentru ajutorul sinistraților din Turcia și Siria.

Mai multe cadre didactice din România ar fi primit apeluri prin care li se solicita diverse sume de bani pentru ajutorul sinistraților din Turcia și Siria. Pentru a fi credibili, escrocii se recomandau ca făcând parte din Ministerul Educației. Reprezentanții instituției au transmis însă că este vorba despre apeluri false, scrie Realitatea.net.

"Având în vedere că mai multe cadre didactice și directori ai unităților de învățământ au primit apeluri prin care se solicită sume de bani de la persoane care se recomandă ca fiind angajați ai Ministerului Educației, vă informăm că acestea nu aparțin și nu reprezintă Ministerul Educației.

Recomandăm persoanelor contactate în acest mod să se adreseze instituțiilor competente. Menționăm că toate inițiativele de sprijin pentru comunitățile afectate de cutremurele din Siria și Turcia sunt anunțate prin intermediul canalelor oficiale de comunicare ale instituțiilor publice", a transmis Ministerul Educației.

Cum putem ajuta sinistrații din Turcia

Cei care își doresc să ajute sinistrații din Turcia trebuie să se informeze doar din surse oficiale dacă nu își doresc să cadă în plasa escrocilor. Ambasada Turciei la București a transmis deja mai multe detalii despre cum trebuie să procedeze cei care doresc să se implice în campania de ajutorare organizată pentru a veni în sprijinul persoanelor din zonele afectate de cutremur.

"Ambasada Turciei, în colaborare cu TIAD (Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România) s-a mobilizat pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celor afectați de cutremurul din sudul Turciei din data de 06.02.2023, prin strângerea de fonduri și obiecte de prim-ajutor, care vor fi donate direct Autorității pentru Mangamentul Dezastrelor Naturale (AFAD), astfel:

Donațiile în bunuri (doar lucruri noi și care sunt potrivite pentru condițiile de iarnă), pot fi trimise după cum urmează:

Haine de iarnă (adulți și copii): paltoane, geci, pelerine de ploaie, ghete-cizme, pulovere, pantaloni, mănuși, fulare, eșarfe, căciuli, ciorapi, șosete, lenjerie de corp.

Alte articole: Corturı paturi de campanie, saltele (pentru cort) pilote, pături, aci de dormit, reşouri, radiatoare, lămpi pe gaz, butelii, termosuri, lanterne, baterii externe, generatoare, cutii cu alimente (produse alimentare neperisabile - conserve), mâncare pentru bebeluși, scutece, produse de igienă și curățenie, produse de igienă feminine.

Modalități de livrare:

București: Interval de colectare: 10:00-17.00 Aprodex Maşini SRL (Titan Maşini de Precizie) Bulevardul 1 Decembrie 1918 1G

Contact: Sever Raşid 0755 042 304

Constanța: Interval de colectare: 10.00-17.00 Romtextil SA - Aurel Vlaicu, Nr:125, Constanța

Contact: Selahattin Süsli 0743 064 813

Cluj-Napoca: Interval de colectare: 10.00-17.00 Consulatul Onorific al Turciei Str. 1 Mai, nr. 8, loc. Apahida, cod poștal: 407035 jud. Cluj (clădirea Vitacom)

Contact: Kertesz Levente 0728 503 576; Takacs Emoke 0728 503 501; Vita Vasile 0 28 503 503", se arată în postarea Ambasadei Turciei la București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel