Nouă formulă pentru bacalaureat. Propunerea ministrului Educației

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a zis că examenul de bacalaureat ar trebui să fie unul diferenţiat şi a precizat că, în lunile următoare, va fi realizat un pachet legislativ privind învăţământul dual.

'Avem zeci de mii de elevi care nu reuşesc să termine cu diploma de bacalaureat şi, în acelaşi timp, nu au nicio meserie formată. Acesta este un eşec al şcolii, nu al elevilor. Din păcate, elevii sunt cei care suferă acest eşec al sistemului. (...) Nu este nimic ruşinos în faptul că poţi să fii un foarte bun electrician, un foarte bun tehnician, un foarte bun chimist de laborator, un foarte bun zidar. Există elite şi la acest nivel. Bacalaureatul ar trebuie să fie diferenţiat. (...) Într-o astfel de aranjare naturală, normală a lucrurilor, nu am mai avea cu siguranţă acest eşec atât de greu de suportat. La 18 ani termini liceul, nu ai nici diplomă de bacalaureat, nu ai nici meserie. Ce faci mai departe?', a spus demnitarul, la Realitatea Tv, în emisiunea "Jocuri de putere".

[citeste si]

Ministrul a precizat că, împreună cu mai multe ministere, Ministerul Muncii, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Economiei, se lucrează la realizare unui pachet legislativ care să definească foarte clar ce înseamnă învăţământul dual, ce avantaje prezintă acesta pentru angajatori şi care este finalitatea pentru elevi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel