Nouă drumuri naţionale trebuie deszăpezite

Nouă drumuri naţionale sunt afectate de căderile de zăpadă. Tot personalul CNAIR este implicat în activitatea de deszăpezire.
 
 
Tot personalul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este implicat în activitatea de deszăpezire pe cele nouă drumuri naţionale afectate de căderile de zăpadă, a anunţat, miercuri, CNAIR. 

Zonele afectate sunt: DN 66 (defileul Jiului), DN 67C (Rânca), DN 7A (Voineasa-Obârşia Lotrului), DN 1A (Cheia), DN 58 (Anina), DN 10 (Întorsura Buzăului - Siriu), DN 73 (Rucăr-Bran), DN 11 (pasul Oituz), DN 17 (pasul Tihuţa în zona Câmpulung Moldovenesc). 

Potrivit sursei citate de Agerpres, în aceste zone se acţionează cu 200 autoutilaje proprii şi cu 60 autoutilaje închiriate, în special în zonele administrate de DRDP Iaşi şi DRDP Braşov. 

[citeste si]

„CNAIR SA a luat măsuri de dislocare a autoutilajelor proprii din zonele de şes, în zonele de deal şi munte, în urma avertizărilor meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie. Tot personalul propriu este implicat în acest moment în activitatea de deszăpezire până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice. Cele 53.800 de tone de sare şi 1.000 tone de clorura de calciu, aflate în stoc, sunt suficiente pentru asigurarea circulaţiei pe autostrăzile şi drumurile naţionale afectate de căderile de zăpadă din perioada 19 aprilie - 21 aprilie 2017”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

CNAIR SA, împreună cu Direcţia Rutieră din cadrul IGPR, solicită participanţilor la trafic care tranzitează în special traseele de drum situate în zonele montane înalte, pasuri, trecători, afectate de actualele fenomene meteorologice specifice iernii, să îşi echipeze corespunzător autovehiculele (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, pături, săculeţ cu material antiderapant, mâncare, apa, etc). 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel