Noua Dreaptă, SCANDAL la Opera din Cluj. Mascații au intervenit de urgență

DIICOT
DIICOT

Trupele speciale au intervenit și au evacuat cinci persoane din clădirea Operei Naţionale Cluj-Napoca, din cauza faptului că au perturbat un concert din deschiderea stagiunii, intitulat ''The Armed Man - Misă pentru pace'', în care era exprimată şi o rugăciune în limba arabă. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, Carmen Jucan, cele cinci persoane - patru bărbaţi şi o femeie - au fost conduse la secţie şi sancţionate contravenţional cu sume cuprinse între 500 şi 700 de lei pentru nerespectarea măsurilor de ordine pentru buna desfăşurare a manifestării culturale. Una dintre persane a primit, în plus, şi o sancţiune pentru adresare de cuvinte jignitoare. 

Practic, în momentul în care concertul vocal simfonic The Armed Man - Misă pentru pace a ajuns la momentul rugăciunii în limba arabă, câteva persoane au perturbat spectacolul, au vociferat şi au început să cânte imnul naţional Deşteaptă-te române!. 

Una dintre cele cinci persoane a protestat împotriva faptului că într-o instituţie culturală din România au loc rugăciuni în limba arabă. 

Cei cinci, printre care liderul Noua Dreaptă Cluj, au fost evacuaţi cu ajutorul luptătorilor trupelor speciale şi conduşi la poliţie, după care spectacolul a fost reluat. 

Potrivit site-ului Operei Naţionale Cluj-Napoca, concertul The Armed Man - Misă pentru pace, al compozitorului galez Karl Jenkins, a fost ales pentru deschiderea noii stagiuni, fiind o misă în 13 părţi pentru voce feminină solo, violoncel solo, cor mixt şi orchestră, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel