Nouă decizie privind alegerile locale. Totul se joacă la CCR

CCR se va reuni din nou pe 11 mai pentru a judeca alte două excepții de neconstituționalitate ridicate de Liviu Avram, în al doilea dosar depus de acesta privind alegerile locale. Una dintre excepții se referă la organizarea scrutinului într-un singur tur.

Decizia de miercuri, 11 mai, vine după ce CCR a decis ca alegerile locale din 5 iunie să aibă loc într-un singur tur. Președintele CCR Augustin Zegrean a spus că mai sunt aproximativ 30 de dosare pe această tmă, dar nu crede că vor schimba abordarea de azi pe mâine.

Pe 16 aprilie, Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză jurnalistului Liviu Avram şi a decis transmiterea către Curtea Constituţională a sesizării sale privind excepţia articolelor din lege privind numărul necesar de semnături pentru un candidat independent şi organizarea alegerilor locale într-un singur tur. Decizia Tribunalului Bucureşti a venit în cadrul unui proces deschis de jurnalist, care şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei, ca independent, tocmai pentru a putea ridica excepţia de neconstituţionalitate asupra legii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel