Noua Constituție pune stema țării pe Tricolor

drapel tricolor dece
drapel tricolor dece

Comisia parlamentară pentru revizuirea Constituției, condusă de Crin Antonescu, a adoptat în ședința de marți un amendament care introduce în textul Legii Fundamentale ca stema României să apară pe Tricolor.

Amendamentul propus de deputatul PSD Gheorghe Emacu a fost adoptat cu 18 voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” și o abținere, potrivit Adevărul.

Conform amendamentului la articolul 12 alieantul 1 adoptat de către membrii Comisiei, ”drapelul României este tricolor, având pe fondul galben stema ţării; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”.

Constituţia stabileşte în forma nemodificată că ”drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”.

În același timp, membrii comisiei parlamentare pentreu revizuirea Constituției au respins instituirea unei zile naţionale de 10 Mai, schimbarea imnului naţional actual cu ”Tricolorul”, institutuirea ”Nihil Sine Deo” drept deviza României şi menţionarea ca stat membru al UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel