Nou scandal la Direcția de Drumuri și Poduri Craiova. Directorul adjunct, acuzat că ar fi furat materiale pentru a-și moderniza un drum

Scandal la Direcția de Drumuri și Poduri Craiova. Directorul adjunct, acuzat că ar fi furat materiale / Foto: Pixabay
Scandal la Direcția de Drumuri și Poduri Craiova. Directorul adjunct, acuzat că ar fi furat materiale / Foto: Pixabay

Este scandal la Direcţia de Drumuri şi Poduri din Craiova. Directorul adjunct este acuzat de un angajat că ar fi furat materiale de la companie pentru a-și moderniza drumul către un teren propriu. 

Acuzaţiile vin de la Şeful Serviciului de Încasări. Claudiu Ţuţulan susține că a aflat de la alţi angajaţi că directorul de Întreținere ar fi furat de la companie materiale pentru a-și moderniza drumul către un teren propriu, scrie Realitatea.net.

„Autogreder, buldoexcavator și autobasculante cu care a fost carat materialul frezant și pus în opera materialul pe aceste terenuri care sunt trecute inclusiv în declarația de avere a domnului director adjunct de întreținere. De doi trei ani de zile tot materialul care rezultă pe raza Direcției de Drumuri Craiova e pus în operă pe acest sector de drum al dumnealui.”, susține Claudiu Țuțulan, șef al Serviciului Încasări, Venituri și Roviniete din cadrul Regionalei: 

 

Directorul adjunct neagă acuzațiile

În plus, Claudiu Ţuţulan spune că dovada furtului se află pe camerele de supraveghere amplasate în localitățile Pielești și Coșoveni, pe unde au trecut utilajele cu materiale. De cealaltă parte, Directorul adjunct, Marius Florin Dobre, neagă acuzaţiile şi susține că terenul nu îi aparține.

„A fost corpul de control al directorului de la companie. Am depus toate documentele. Am un singur teren în Gherchești care nu este amenajat cu nimic.”, a declarat Marius Florin Dobre, director adjunct Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

În urma acestor acuzații o anchetă este în desfășurare. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a comunicat că va anunţa concluziile la finalul cercetării.

Şeful DRDP Craiova, acuzat că și-a falsificat actele de studii

În luna aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a dispus, arest la domiciliu pentru directorul general al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Craiova, Bogdan Bratu, în dosarul în care este acuzat că şi-a falsificat documentele de studii, transmite Agerpres. Acesta fusese reţinut de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) pentru că ar fi folosit la angajare o diplomă de licenţă obţinută fraudulos, inducând în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Potrivit anchetatorilor, acesta a continuat să utilizeze actele de studii cu ocazia angajării la diferite entităţi şi după ce a fost audiat în calitate de martor în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în legătură cu valabilitatea acestora. PICCJ arată că, prin faptele indicate, a fost prejudiciată instituţia angajatoare cu 985.625,3 lei, reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel