Nou scandal la 112. Accident comis de un şofer băut. Operator STS: Nu mai ţine linia ocupată

Apel 112
Apel 112

Serviciul unic de urgenţă 112 este implicat într-un nou scandal, după un accident rutier grav. Un apel la 112 informa asupra unui vehicul care circula cu viteză pe o şosea din judeţul Ialomiţa. Operatorul STS i-a cerut, însă, celui care a sunat să nu mai ţină linia ocupată. 

"Accidentul putea fi evitat dacă operatorul de la 112 ar fi luat în considerare apelul făcut ieri la ora 13.40 de către cumnatul meu, din Reviga, semnalând că un tânăr din localitate deranjează liniştea publică conducând autoturismul cu viteză foarte mare, cu muzică dată la maxim, sub influenţa alcoolului... răspunsul a fost - închide domnule că ţii linia ocupată!!!... acest tânăr e parte a accidentului... Consecinţa - trei victime!!! FELICITĂRI 112", a explicat cel care a sunat la 112, conform Antena 3. 

Accidentul, soldat cu mai mulţi răniţi

Accident rutier produs în această dimineață (31 august), în jurul orei 05.30, între comunele Cocora și Reviga, cu implicarea a 2 autoturisme în care se aflau 4 persoane. 3 dintre acestea, tineri cu vârste cuprinse între 17 și 21 ani, au fost rănite și au primit îngrijiri de la echipajele de salvare alertate pentru a interveni în sprijinul lor (1 autospecială de stingere, una pentru descarcerare și 1 autosanitară SMURD de la Detașamentul Slobozia, precum și 2 ambulanțe ale SAJ Ialomița). Șoferul uneia dintre mașini, un bărbat în vârstă de 21 de ani, a rămas încarcerat în mașina avariată, fiind extras cu ajutorul accesoriilor pentru descarcerare cu multiple traumatisme. Pasagerul din dreapta, în vârstă de 19 ani, a fost de asemenea rănit, ambii ocupanți ai autoturismului fiind preluați spre acordarea primului ajutor medical și transportul de urgență către UPU Slobozia.

Pasagerul celui de-al doilea autovehicul, un minor în vârstă de 17 ani, s-a ales cu răni grave în urma accidentului, a primit îngrijirile inițiale de la salvatori, a fost transportat cu ambulanta SMURD la UPU Slobozia, și a fost transferat către o unitate medicaliceasca din capitală pe calea aerului.

Toate victimele au plecat către spital conștiente. 

IPJ Ialomiţa: Se fac cercetări 

Într-un răspuns pentru Antena 3, conducerea IPJ Ialomiţa a anunţat că s-a deschis cercetarea disciplinară în cazul operatorului STS care nu a tratat cu seriozitate apelul la 112 şi că acesta va fi sancţionat, dacă va fi găsit vinovat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel