NOU record pentru aeroportul Heathrow din Londra

Aeroportul Heathrow din Londra a fost tranzitat anul trecut de un număr record de pasageri, 76 de milioane, o creştere de 1% faţă de 2015.

Heathrow, cel mai mare aeroport atât din Marea Britanie cât şi din Europa, a anunţat că avansul a fost determinat de utilizarea aeronavelor cu o capacitate mai mare, aproximativ 40% din pasagerii care călătoreau pe distanţe lungi fiind îmbarcaţi pe noile avioane, cum ar fi modelele A380 şi A350 de la Airbus şi Boeing 787 Dreamliner.

În 2015, aproximativ un sfert dintre pasagerii care călătoreau pe distanţe lungi au folosit aeronave de mare capacitate. Aeroportul Heathrow a înregistrat anul trecut o creştere de 8,8% a numărului de pasageri din şi spre Orientul Mijlociu, cererea pentru zboruri către Europa a urcat cu 1,8% iar spre regiunea Asia-Pacific cu 2,8%. Numărul pasagerilor care au călătorit în Marea Britanie de pe Heathrow a scăzut cu 9,6% în 2016 în timp ce cantitatea de mărfuri transportată a crescut cu 3% iar numărul total de zboruri cu 0,2%, la 473.231. În octombrie, Guvernul de la Londra a aprobat construcţia celei de-a treia piste la Heathrow, pentru majorarea capacităţii aeroportului, scrie Agerpres.

În 2015, principalele aeroporturi din UE au fost: Heathrow (Londra), cu 75 milioane de pasageri, Charles de Gaulle (Paris), cu 65,7 milioane şi aeroportul din Frankfurt pe Main (Germania), cu 60,9 milioane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel