EXCLUSIV  NOU PARTID în România: Probleme pentru PSD. USR, amenințat cu DISPARIȚIA

O formațiune politică se rupe din USR. Partidul va avea o viziune de stânga și ar putea să îi provoace mari probleme PSD-ului. 

Adrian Dohotaru, membru al USR și-a anunțat demisia din partid și înființarea unuia nou cu doctrină de stânga. 

Chiar dacă Dohotaru este un anonim, chiar dacă a șocat după ce a mâncat din gunoaie, noul partid poate reprezenta o amenințare serioasă pentru social-democrați. PSD nu a avut niciodată un concurent de stânga adevărat. Partidul Social Democrat a fost mai degrabă un partid de administrație, aflat la putere de multe ori, cu oameni serioși, de partid, de structuri, cu oameni în poziții cheie: primari, prefecți și așa mai departe. În general, persoanele sărace din zona rurală au fost ajutate de PSD. În zona urbană, însă, PSD-ul nu a strălucit. 

Un astfel de partid, precum cel anunțat de Dohotaru, poate atrage tineretul rebel, tineri nemulțumiți, tineri frustrați de lipsa unei case, sau de dificultatea cu care se poate achiziționa una. Există probabil și numeroși tineri nemulțumiți de actuala lume capitalistă, de polarizarea socială foarte mare și ar putea să se îndrepte către o stângă mai radicală, care să nu facă diverse compromisuri cu multinaționalele. În această ecuație, PSD-ul ar putea avea probleme. Un fragment marginal de 2-3-4 % obținut de acest nou partid ar putea să îi strice calculele cu candidatul la prezidențiale, cu impactare la alegeri. În condițiile în care un nou partid de stânga ar ajunge la 5 %, PSD-ul ar putea avea probleme foarte mari. 

De-a lungul istoriei sale, PSD s-a confruntat cu așchii din propriul partid, dar care n-au mers niciodată singure la alegeri. Cea mai semnificativă a fost formațiunea lui Gabriel Oprea, care n-a candidat singură niciodată, care n-a luat niciodată din voturile PSD. Opoziția la PSD a fost de cele mai multe ori bazată pe animozități personale, care se finalizau prin împăcări. 

Venirea unui USR-ist tranșant în zona de stânga ar putea duce pe de-o parte Uniunea Salvați România spre -o inutilitate pe zona de dreapta, unde poate fi înghițit de PNL. În cel mai bun caz rămâne un PNL mai exotic. 

Citește si PNL, LOVITURĂ pentru Cioloș. Corupția Ucide, uniți într-un singur CREZ

"Într-un fel, asta semnalează dispariția USR-ului. Acest proiect în care trebuiau să coexiste extrema stângă, extrema dreaptă, ecologiști sau persoane fără ideologie, se decantează. Este deja un partid mic, un conglomerat de opțiuni așa cum e, USR-ul se va sparge. Pentru PNL nu este o problemă, însă noul partid, printr-o tehnică de gherilă urbană poate să atragă tinerii nemulțumiți într-o mișcare de stânga antisistem, antiPSD, ceea ce va duce la o fracturare a voturilor. PSD ar putea face greșeala de a-i cu superioritatea unui colos care se uită la o furnică, dar în doi-trei ani, acest mini partid al săracilor poate să crească pentru că în România sunt mulți tineri nemulțumiți și săraci," a spus jurnalistul Val Vâlcu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel