EXCLUSIV  PNL, LOVITURĂ pentru Cioloș. Corupția Ucide, uniți într-un singur CREZ

PNL a făcut o mișcare care îl lasă în offside pe Dacian Cioloș. Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis în unanimitate desemnarea lui Ionel Dancă, colaborator al premierului tehnocrat, în calitate de purtător de cuvânt.

Prin declarațiile de luni ale liberalilor, s-a dovedit faptul că PNL și Dacian Cioloș sunt uniți în același crez: "Corupția Ucide", consideră jurnalistul Val Vâlcu. De altfel, Ionel Dancă, din noua funcție pe care o ocupă, la finalul unui mesaj pe care l-a postat pe Facebook, a scris: "#goPNL", care ne amintește de celebrul "#goCioloș". Prin temele abordate se face apel la publicul lui Dacian Cioloș. Ludovic Orban nu vrea să piardă acest electorat, motiv pentru care îl laudă pe fostul premier și aduce în PNL doi colaboratori ai acestuia -  Ionel Dancă și Violeta Alexandru.

PNL și-a dat seama că nu este bine să ostilizeze votanții lui Dacian Cioloș și a decis să-l laude. Totodată, tehnocratul nu se poate lupta cu liberalii care susțin aceleași lucruri ca el. Așa că PNL folosește cea mai bună metodă - aceea de a-l izola prin faptul că îi preia discursul.

Două opțiuni pentru tehnocrat

Lui Dacian Cioloș nu îi rămân decât două opțiuni - fie se îndreaptă către PNL, unde va fi doar un simplu membru de partid și, la nevoie, poate primi vreo funcție de ministru într-un viitor Guvern, fie va fi silit să atace PNL, doar că nu are motive să o facă pentru că au același discurs. PNL oferă o alternativă, în timp ce tehnocratul este singur cu o platformă iluzorie pe Facebook. Grosul tehnocraților a fugit în USR, ba chiar miniștrii lui se băteau care să fie președinți de partid.

Dacian Cioloș a rămas singur în felul acesta, iar Ludovic Orban și-a eliminat discret unul dintre concurenții de partea dreaptă, în timp ce USR se macină intern.

PNL și Dacian Cioloș au același crez: "Corupția Ucide"

Ludovic Orban a fost întrebat dacă se gândește la o nouă relație a partidului cu Dacian Cioloș, în sensul unei colaborări la alegerile europarlamentare.

"V-am spus din capul locului că obiectivul meu este să întăresc Partidul Național Liberal iar procesul de întărire a Partidului Național Liberal să aibă la bază ridicarea valorilor din interiorul Partidului Național Liberal și atragerea spre Partidul Național Liberal a unor persoane, a unor personalități cu competențe certe în anumite domenii, cu coloană vertebrală, morali, integrii, care să aibă capacitatea să contribuie la îmbunătățirea soluțiilor pe care le prezintă Partidul Național Liberal pentru rezolvarea problemelor cetățenilor români.

Încă nu s-a discutat nimic legat de această temă dar știți foarte bine că de-a lugul timpului, între Partidul Național Liberal și nu numai Dacian Cioloș, și alți oameni care au colaborat cu Dacian Cioloș, a existat o relație de convergență, de colaborare", a zis Ludovic Orban, președintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel