Nou focar de hepatită A, confirmat în Vaslui

Foto: corpul-uman.com
Foto: corpul-uman.com

Un nou focar de hepatită de tip A a fost confirmat de autorităţile sanitare. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns în acel județ la 66.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a confirmat, în baza analizelor de laborator, existenţa a 17 cazuri de hepatită virală de tip A în localitatea Doagele, o comunitate cu 800 de locuitori, fără apă curentă şi canalizare.

Zece dintre cei 17 bolnavi internaţi în spital sunt copii cu vârste cuprinse între doi şi 14 ani, cauza apariţiei focarului fiind igiena precară în rândul populaţiei din comunitatea respectivă.

"Aşa cum prevăd procedurile, au fost recoltate probe de apă din fântâni pentru a se vedea încărcătura microbiană, în funcţie de care se vor stabili măsurile specifice de igienizare. Totodată, s-a dispus dezinfectarea latrinelor la familiile unde au apărut cazurilor de boală, făcându-se şi o educaţie sanitară a populaţiei din comunitate", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu, pentru Mediafax.

Pe lângă cele 17 cazuri de hepatită de tip A de la Doagele, autorităţile sanitare vasluiene au mai confirmat existenţa bolii la alte 49 de persoane din focarul de la Păltiniş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel