Nou cutremur joi, în urmă cu puțin timp, în România

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Un nou seism s-a produs în România, joi, 10 aprilie. 

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a anunţat că un cutremur cu magnitudinea de 3,4 s-a produs joi, la ora 11:06, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Mișcarea telurică a avut loc la o adâncime de 126 de kilometri.

Este al doilea cutremur produs în mai puţin de 24 de ore în Vrancea. Miercuri, un seism cu magnitudinea de 2,9 a fost înregistrat la o adâncime de 126 de kilometri.

Aceste seime sunt normale pentru zona Vrancea. Cu toate acestea, în cazul unui seism puternic, ar trebui să ținem cont de câteva sfaturi. Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București, a explicat ce trebuie să facem în caz de seism.

"Primul lucru pe care nu trebuie să-l facem este să părăsim locuința în care ne aflăm. Nici în momentul cutremurului, nici în primele clipe după aceea. Omul încearcă să fugă fie pe scări, fie cu liftul - lucru NERECOMANDAT. Dacă ne aflăm în locuință, putem să ne adăpostim sub o masă, sub o grindă sau sub un toc de ușă. Dacă suntem surprinși într-un spațiu deschis, este important să ne îndepărtăm de clădiri, într-un spațiu cât mai puțin vulnerabil ", a zis Daniel Vasile la o emisiune TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel