Urmărește emisiunea live


Nou cutremur în județul Arad, luni dimineață. L-ai simțit?

Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter a avut loc luni dimineața, în Arad, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Conform INCDFP, cutremurul s-a produs la ora 06:25 în Crișana, Arad. Seismul a avut magnitudinea de 3.5 și s-a produs la adâncimea de 8 km.

Cutremurul s-a produs la 22km E de Arad, 48km NE de Timișoara, 74km SE de Bekescsaba, 92km N de Resița.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Vezi și - Cutremur Arad. Mihai Diaconescu, cercetător, spune că e posibil să aibă legătură cu seismele din Turcia: Trebuie să ne obișnuim

Mihai Diaconescu, seismolog la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a intervenit telefonic la Antena3 CNN, unde a vorbit despre cutremurul din Arad, despre care a spus că, cel mai probabil, are legătură cu seimele din Turcia. 

Seismologul a spus că trebuie să ne obișnuim cu numărul mare de cutremure, iar cel înregistrat recent în zona Arad pare să fie influențat de cutremurele care au avut loc în Turcia.

„Da, cred că trebuie să ne obișnuim, mai ales în zona vestică dacă au început, pentru că acelea sunt influențate de Mediterană, deci vin de undeva din partea sudică, probabil că este o influență foarte mare pe un plan de sensibilitate de la turci, în urma cutremurelor catastrofale de la turci și da, trebuie să ne obișnuim.”, a spus Mihai Diaconescu la Antena3 CNN. Vezi articolul aici! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel