Nou conflict între SUA şi Rusia

Rusia acuză Statele Unite ale Americii că refuză să trimită Consiliului de Securitate al ONU documente importante care privesc acordul ruso-american de încetare a ostilităţilor din Siria, transmite Agerpres.  

Acuzele ruşilor vin imediat după ce s-a cerut o amânare a reuniunii Consiliului de Securitate în cadrul căruia cele 15 ţări membre ar fi urmat să analizeze acordul ruso-american. Reprezentanţii Rusiei sunt nemulţumiţi că americanii le-ar ascunde informaţii importante, iar în aceste condiţii pactul de încetare al ostilităţilor nu poate fi susţinut. 

"Foarte posibil să nu avem o rezoluţie a Consiliului de Securitate, pentru că Statele Unite nu vor să transmită aceste documente membrilor. Considerăm că nu putem cere Consiliului să susţină un document pe care nu l-au văzut", a declarat Ambasadorul Rusiei, Vitali Ciurkin. 

Acordul încheiat pe 9 septembrie, are ca scop găsiea unei soluţii pentru oprirea conflictului din Siria. Totodată, localităţile siriene aflate pe linia frontului ar urma să primească medicamente şi apă. Dacă armistiţiul va rămâne în picioare e posibil să asistăm şi la o premieră. Armatele Rusiei şi SUA ar urma să colaboreze pentru eliminarea jihadiştilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel