Nou atac al rechinilor. Un bărbat a fost ucis, după ce bestia i-a smuls capul și l-a mușcat de umeri

Nou atac al rechinilor. Un bărbat a fost ucis, după ce bestia i-a smuls capul și l-a mușcat de umeri / Foto: Pixabay, de baechi
Nou atac al rechinilor. Un bărbat a fost ucis, după ce bestia i-a smuls capul și l-a mușcat de umeri / Foto: Pixabay, de baechi

Rechinii au ieșit din nou la atac. 

Rechinii au ieșit din nou la atac, de această dată în Bahia de Tobari, Mexic. Un înotător a fost ucis într-un mod absolut brutal după ce un  rechin alb i-a smuls capul și i-a mușcat umeri, scrie Daily Star. Atacul înfiorător a avut loc pe 5 ianuarie și a fost confirmat ca fiind primul atac mortal de rechin din 2023.

Manuel Lopez făcea scufundări atunci când un rechin alb, lung de șase metri, l-a atacat. Bărbatul căuta scoici, care se găseau la o adâncime de 18 metri. Bestia l-a atacat în jurul orei locale 11:30.

Oamenii ar fi fost avertizați despre prezența rechinilor

"În momentul în care a fost atacat, el făcea scufundări. Rechinul i-a smuls capul și l-a mușcat de umeri. Scafandrii locali au fost avertizați cu privire la prezența rechinilor în zonă, iar cei mai mulți dintre ei nu au făcut scufundări câteva zile", a declarat Jose Bernal, purtător de cuvânt al poliției locale.

Se crede că Lopez a ignorat avertismentele pentru că trebuia să pescuiască pentru a câștiga bani. El este unul dintre mulți scafandri și pescari care plătesc guvernului local o bursă anuală de pescuit de aproximativ 309 de lire sterline pentru a pescui în acea zonă.

Experții de la Tracking Sharks afirmă: „Rechinii mari albi sunt cei mai răspândiți în Golful California (unde a avut loc atacul) în lunile decembrie și ianuarie, când femelele de rechin gestante intră în zonă. Rechinii vor căuta adesea lei de mare plini de grăsime pentru a se hrăni datorită numărului lor ridicat de calorii. Câțiva pescari au declarat că au prins din neatenție lei de mare în plasele lor de pescuit și, în mai multe cazuri, când au un leu de mare, marii rechini albi se vor apropia adesea de bărcile lor atunci când aceștia își trag plasele".

S-a raportat că Golful a fost închis timp de 24 de ore după atac. Nu au fost făcute publice alte detalii despre bărbatul ucis, iar oficialii locali nu au comentat încă asupra incidentului oribil.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel