Nou an școlar. Ioana Mihăilă: Masca rămâne obligatorie

Foto Pexels
Foto Pexels

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus că masca rămâne obligatorie în școli, după 13 septembrie.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri, după discuții cu premierul, ministrul Educației, reprezentanți INSP, CNCAV și ai Președinției, că masca rămâne obligatorie în școli, după 13 septembrie.

Ioana Mihăilă a spus că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp și oferirea posibilității de învățământ în format fizic. Masca rămâne obligatorie în spațiile închise.

„Trebuie să avem în vedere că acestor copii care merg la școală trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil. Purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste 6 ani, purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi considerată obligatorie. De asemenea, pentru activitățile sportive, ele vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiul deschis, iar pentru activități sportive în spațiul închis se va decide în funcție de incidența din comunitatea respectivă, dacă ele se pot desfășura în spații închise sau nu fără mască”, a spus Ioana Mihăilă.

Despre vaccinarea în școli, Ioana Mihăilă a spus că vor continua discuțiile tehnice cu CNCAV și vor fi adaptate scenariile în funcție de particularitățile fiecărei comunități și a fiecărei școli, urmând ca decizia finală să fie comunicată cât de curând.

 

Coronavirus în România: 628 de cazuri noi și nouă decese

Până vineri, 20 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.089.817 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 1.051.504 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 628 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Până vineri, 34.388 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

De joi până vineri au fost raportate de către INSP 9 decese ( 4 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Argeș, Arad, Botoșani, Brașov, Constanța, Galați, Hunedoara, Prahova și Vaslui.

Dintre acestea, trei decese a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-99 ani, trei la categoria de vârstă 70-79 ani și trei la categoria peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.187 Dintre acestea,167 sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel