NOTRE-DAME, incendiu. YouTube, eroare majoră: Legătură cu atacurile 11 septembrie

Irina Constantin / 16 apr 2019 / 07:56 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

YouTube a dat eroare luni seară, în timp ce catedrala Notre-Dame era mistuită de incendiu. 

În mod greșit, YouTube a legat incendiul de la Notre-Dame de atentatele din SUA, din 11 septembrie 2001. Compania a dat vina pe un amestec de algoritmi. După ce problema a fost sesizată, eroarea a fost eliminată. 

(w670)

Sub imaginile cu incendiul de la Catedrala Notre-Dame, apărea un tabel cu informații de background despre atentatele din 11 septembrie. Encyclopedia Britannica este sursa informațiilor, însă se pare că legăturile generate automat de funcția oferită de YouTube a dus la această situație. Legătura dintre atentatul din SUA din 2001 și incendiul de la Notre-Dame apărea sub filmările transmise LIVE de mai multe televiziuni, precum NBC News, CBS News sau France 24. Pentru CNN, un purtător de cuvânt al YouTube a precizat că ”Aceste panouri sunt declanșate algoritmic și sistemele noastre fac uneori legături greșite. Dezactivăm aceste panouri pentru fluxurile live legate de incendiu”. 

Anul trecut a fost lansată această funcție de către YouTube, de a furniza informații de adâncime despre un subiect. Ca surse de informație pentru panouri sunt Encyclopedia Britannica sau Wikipedia. 

Vezi mai multe despre incendiu dând click pe: Notre-Dame


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27