Notre-Dame, incendiu. Reacția Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale

Alexandru Ichim / 16 apr 2019 / 10:57 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale a transmis un mesaj de solidaritate față de poporul francez în urma incendiului violent de la Catedrala Notre-Dame.

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale şi-a exprimat solidaritatea cu poporul francez, Biserica Romano-Catolică şi Arhiepiscopia de Paris în urma incendiului care a afectat Catedrala Notre-Dame, informează basilica.ro.

"Suntem profund îndureraţi de catastrofa care loveşte capitala Franţei. Este vorba despre un simbol asumat ca reper mondial, dincolo de apartenenţă religioasă sau de convingeri. Martoră peste veacuri a construirii Europei Creştine, în toată complexitatea istorică şi culturală se topeşte acum sub povara flăcărilor necruţătoare. Suntem alături de Biserica Romano-Catolică şi de întregul popor francez în aceste clipe de mare durere, trăind anticipat şi noi pătimirile Mântuitorului", a transmis înaltul ierarh, în numele clerului şi credincioşilor Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

Vezi și: Dezastrul de la Notre-Dame, în presa internațională, marți dimineață: Drama noastră


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26