Notre-Dame, incendiu. Patriarhia Română, mesaj de solidaritate cu poporul francez

Alexandru Ichim / 16 apr 2019 / 14:28 Salveaza PDF Comentarii
Incendiu Catedrala Notre Dame
Incendiu Catedrala Notre Dame

Patriarhia Română a transmis un mesaj de solidaritate față de poporul francez după incendiul violent de la Catedrala Notre-Dame de Paris. 

”Patriarhia Română a primit cu adâncă întristare vestea despre incendiul care, în seara zilei de 15 aprilie 2019, a distrus acoperişul Catedralei Notre Dame din Paris, monument religios, istoric şi arhitectural de valoare inestimabilă, simbol al creştinismului european, cunoscut în întreaga lume şi vizitat în fiecare an de milioane de pelerini şi turişti.

Emblemă venerabilă a Europei catedralelor, biserică încărcată de istorie (începută în 1163), care a rezistat vicisitudinilor vremurilor de-a lungul a peste 850 de ani, aceasta a fost acum grav afectată, producându-se, pe lângă pagube materiale imense, şi o consternare la nivel internaţional.

Ne exprimăm profunda solidaritate cu poporul francez, greu încercat în aceste zile de o severă pagubă adusă unui simbol spiritual naţional şi internaţional. Totodată, dorim ca această Catedrală, simbol al Europei creştine, să fie restaurată cât mai curând, în special cu ajutorul tuturor celor care iubesc valorile spirituale ale patrimoniului religios şi cultural universal”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

Vezi și: Catedrala Notre Dame din Paris, o istorie zbuciumată

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28