Norvegia, prima țară care renunță la emisia radio în FM. Motivarea deciziei

[] []

10 ian 2017 / 17:59
Salveaza PDF Comentarii

Norvegia va deveni prima țară din lume care va renunța la frecvența radio FM, informează CNN. 

 

Potrivit surselor guvernamentale, posturile de radio care emit în FM își vor înceta emisia pe aceste frecvențe începând din această săptămână, iar procesul va fi încheiat până la finalul anului 2017, scrie Agerpres.

Țara nord-europeană trece de la emisia radio pe frecvențe FM la cea în spectru digital — numită DAB (Digital Audio Broadcasting) — deoarece opțiunile digitale oferă mai multe canale, o calitate audio mai bună, dar și posibilitatea furnizorilor de a face economii.

''Principalul motiv pentru care Norvegia este prima (țară care renunță la această frecvență) se datorează peisajului norvegian, cu fiorduri adânci, munți înalți și comunități răspândite'', au arătat reprezentanții Guvernului într-o declarație. ''Acest lucru face ca transmisiunile în FM-ul norvegian să fie deosebit de scump în comparație cu alte țări'', precizează aceștia.

Guvernul estimează că posturile de radio vor economisi peste 200 de milioane de coroane (23,5 milioane de dolari) pe an renunțând la emisia în FM, permițându-le să investească fondurile în conținutul difuzat.

 loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.14