Norvegia, din nou pe primul loc după Indicele dezvoltării umane. Pe ce loc se află România

norvegia
norvegia

Programul Naţiunilor Unite pentru dezvoltare a făcut public miercuri clasamentul privind dezvoltarea umană, în care 187 de state sunt poziţionate în funcţie de nivelurile de venit, educaţie şi speranţă de viaţă, transmite Reuters de la Copenhaga. România se află pe locul 50 între cele 187 de ţări.

Pe primul loc pe lista ONU ca dezvoltare umană se află, ca de obicei în ultimii ani, Norvegia, cu o valoare a HDI /indicele de dezvoltare umană/ de 0,943, la un venit naţional brut de 47,557 dolari per capita, o speranţă de viaţă de 81,1 ani şi 17,3 ani de şcolarizare aşteptaţi, transmite Agerpres.

Ea este urmată de Australia şi Olanda, SUA fiind pe locul al patrulea. Elveţia se află pe locul al 11-lea, urmată de Japonia.

România se află pe poziţia a 50-a, cu HDI 0,781, un venit naţional brut per capita de 11,046 dolari şi o speranţă de viaţă la naştere de 74 de ani. Ţara noastră este a treia în grupul ţărilor cu un indice de dezvoltare umană ridicat, după Uruguay şi Palau şi urmată de Cuba.

Clasamentul este încheiat de Republica Democratică Congo, cu 280 de dolari venit naţional brut per capita şi o speranţă de viaţă de 48,4 ani. Antepenultimul şi penultimul loc le revin tot unor state africane, Burundi şi Niger

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel