Norul de PRAF din Sahara a ajuns deasupra României. Primele zone AFECTATE. FOTO. UPDATE

Norul de praf din Sahara a ajuns deja în România. Fotografiile realizate în această dimineață arată prezența nisipului saharian. 

UPDATE ora 14:00. Și în județul Călărași a fost semnalată prezența prafului saharian. Iată o fotografie cu zăpada portocalie:

(w300)

UPDATE ora 12:40. Municipiul Tulcea este unul dintre cele mai afectate de praful roșiatic, conform informațiilor trimise de cititorii DCNews. De asemenea, praful saharian este semnalat și în județul Prahova. 

UPDATE ora 11:00. Cititorii DCNews au semnalat prezența prafului roșiatic provenit din Sahara și în zona județelor Tulcea și Brăila. 

Ninsorile, viscolul şi gerul pentru care s-a emis cod portocaliu sunt însoţite de un fenomen mai rar. Un nor de nisip fin ridicat din Sahara de o masă de aer cald a întâlnit frontul polar care a îngheţat, deja, România.

Primele fotografii arată că praful saharian a ajuns deja în județul Constanța. Constănțenii care nu au fost foarte loviți de ninsori și-au găsit mașinile colorate de praful saharian. Nisipul fin a ajuns și pe hainele oamenilor.

Iată fotografiile:

(w670)

(w670)

(w670)

De asemenea, tot în județul Constanța, în zona orașului Hîrșova, ninsoarea a căpătat nuanțe portocalii. Iată fotografia:

 (w670)

Fenomenul se resimte deja și în Grecia, mai ales pe insulele Creta şi Rhodos, dar şi la Atena, unde vremea este, însă, mult mai caldă.

Potrivit meteorologilor greci, care monitorizează fenomenul, nisipul saharian poate ajunge şi în sud-estul României.

"Pe nordul, centrul Europei este un aer foarte rece. Din Marea Mediterana ar veni un aer mai cald si umed, dar intalnind acest aer rece, precipitatiile nu sunt sub forma de ploaie, ci sub forma de ninsoare. Acel ciclon foarte activ este un vartej care absoarbe aerul de prin imprejurimi si il ridica in atmosfera si poate sa absoarba si un aer din nordul Africii, un praf saharian, care poate sa ajunga pana la nivelul norilor sau in nori si prin precipitare acel aer saharian poate sa dea o nuanta de culoare stratului de zapada”, a precizat meteorologul Romica Jurca.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel