Normele de aplicare a legii privind reabilitarea faţadelor clădirilor, aprobate de Guvern

placarepolistirenblocuri
placarepolistirenblocuri

Guvernul a aprobat miercuri normele de aplicare a legii 153/2011 care vizeză reabilitarea faţadelor degradate ale clădirilor, a declarat la Palatul Victoria ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Faţadele degradate ale clădirilor pot fi reabilitate de primării din fonduri publice sau de către proprietari, accesând credite cu dobânzi subvenţionate şi garantate 100% de stat, pe o perioadă de cinci ani, în aceleaşi condiţii în care se pot accesa credite pentru reabilitarea termică a clădirilor.

Normele de aplicare prevăd că 10% din valoarea creditului trebuie asigurat de proprietarii locuinţelor unifamiliale sau de proprietarii din asociaţiile de proprietari, iar 90% din credit, dobânda fiind subvenţionată din bugetul MDRT, a precizat Udrea.

"Deşi există o lege care prevede obligativitatea reabilitării şi întreţinerii faţadelor, lucrul acesta nu este pus în practică, poate şi pentru faptul că nu au fost prevăzute sancţiuni. Dând posibilitatea primăriilor de a reabilita faţadele imobilelor proprietate personală, cu obligativitatea de a recupera sumele cheltuite, am răspuns unei solicitări vechi şi insistente a primarilor din toată ţara", a afirmat oficialul guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel