Norica Nicolai: În ţara asta este 'cool' să fii contra

Sebastian Florea / 02 Martie 2019 / 19:40 Salveaza PDF Comentarii
Norica Nicolai: În ţara asta este 'cool' să fii contra
Norica Nicolai: În ţara asta este 'cool' să fii contra

Norica Nicolai a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că, în opinia sa, cea mai bună soluţie pentru actuala coaliţie de guvernare în vederea alegerilor prezidenţiale din acest an ar fi un candidat comun.

Europarlamentarul ALDE  consideră că respectivul candidat trebuie să corespundă unui profil de preşedinte responsabil, capabil să găsească soluţii pentru ţară, însă o decizie în ceea ce priveşte candidatul va fi luată abia după alegerile europarlamentare.

"Eu spun că în momentul de faţă cea mai bună soluţie, fără îndoială, pentru noi, dacă vom decide să menţinem această coaliţie şi în viitor, pe următorul mandat, ar fi să avem un candidat comun. Chestiunea noastră este de profil al candidatului şi mă uit înapoi la ultimii doi preşedinţi - la Traian Băsescu şi la Klaus Iohannis. Amândoi, îmi pare rău să o spun, sunt profile politice precare. Pentru mine definiţia lui Traian Băsescu este 'Bă eu am rămas repetent la şcoală şi uite ce am ajuns' şi iertaţi-mă, dar a făcut carieră... Mulţi cred că dacă nu învaţă, dacă nu au o profesie, dacă rămân repetenţi la şcoală pot ajunge ce a ajuns. Klaus Iohannis e omul pe care eu niciodată nu l-am susţinut, nici măcar la desemnare. După părerea mea, nu a avut o agendă comună cu a României. Este primul preşedinte care îşi pune permanent ţara în dificultate”, a spus europarlamentarul.

Prima coaliție care rezistă

 

”Eu îmi doresc să am un profil de preşedinte responsabil, să nu stea toată ziua şi să se înjure, în buna tradiţie românească, peste gard cu ceilalţi, să găsească soluţii. De 15 ani, în ţara asta este 'cool' să fii contra, să înjuri pe unul, pe altul, să-i spui că-i prost, că politicile lui nu sunt bune. Dacă lucrul acesta se poate face la un moment dat, spune-i şi ce este bun - cu o singură condiţie: să ştii ce este bun. Aici este marea noastră problemă. În momentul în care vom avea un profil de candidat care va avea decenţa să îi pună pe toţi la masă şi să găsească soluţii pentru ţara asta, atunci cred că am depăşit o etapă. Dacă în continuare ne vom duce, în prezidenţiale, pe logica conflictului - eu sunt partidul mai mare, tu eşti partidul mai mic, pe logica orgoliului, nu", a spus Nicolai, într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că discuţiile în coaliţie pe tema prezidenţialelor vor fi reluate după terminarea mandatului României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Norica Nicolai a mai susţinut, legat de funcţionarea actualei coaliţii guvernamentale, că aceasta ar putea deveni prima, în ultimii 30 de ani, care să reziste până la finalul mandatului.

Citește și: Primarul Tudorache: "Investițiile sunt blocate". Chirieac:" Vă dau o veste cumplită"

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27