Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Primarul Tudorache: ”Investițiile sunt blocate”. Chirieac:” Vă dau o veste cumplită”

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a vorbit într-un interviu pentru DCNews despre impasul în care se găsește în desfășurarea investițiilor, în condițiile în care legea bugetului este blocată, fiind trimisă de Klaus Iohannis la CCR.

Primăriile, la această oră nu pot demara proiectele de investiții, cum ar fi anveloparea blocurilor, din cauza lipsei unui buget aprobat, ceea ce face ca primarii să se gândească la tot felul de soluții pentru e demara lucrările:

”În momentul de față - și vedeți că vremea ne permite - contract am, bani am și stau și mă gândesc la tot felul de variante să înceapă să lucreze și să-i plătesc după ce voi avea bugetul aprobat. Vorbesc cu cei de la Curtea de Conturi să găsesc tertipuri, pentru că nu pot să stau o lună, două, mai ales că vremea ne permite... sunt convins că orice primar se gândește la orice variantă ca să treacă peste acest impas. Pentru că este un impas pentru noi, pentru administrația locală. În momentul de față, cei de la juridic, cei de la investiții din primărie împreună cu cei de la Curtea de Conturi caută soluții să putem începe să funcționăm și să plătim după de vom avea buget”, a precizat Tudorache.

Vă dau o veste cumplită: conform calculelor puteți intra în luna aprilie fără buget. În cel mai bun caz! Dar vă puteți duce în mai, iunie!

”Noi sperăm să avem buget! Adică, eu tot timpul mi-am făcut calculul că undeva după 10 aprilie vom avea buget. Știți cum e, atunci când negociezi îi spui beneficiarului și când îi dai banii, altfel îl bagi în faliment. Dacă nu voi avea buget aprobat pe 10-15 aprilie într-adevăr e o veste cumplită. Firmele alea mari au fost ”omorâte” de alții înainte, iar astea mici le vom ”omorî” noi - cu ghilimelele de rigoare - fără voia noastră din cauza faptului că nu avem buget”, a explicat primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

Mai multe despre bătălia primăriilor pentru a realiza investițiile în condițiile unui buget blocat, în interviul de mai jos:

VIDEO

Citește și: Daniel Tudorache: Iohannis, campanie dusă la extrem. Chirieac: Putem asista la un shut down al administraţiei, ca în SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel