Nordul Japoniei, lovit de o puternică furtună de zăpadă

Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Pixabay.com.
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Pixabay.com.

Japonia se confruntă cu vreme severă în nordul țării. Traficul de orice natură a fost perturbat, iar școlile au fost închise. 

O puternică furtună de zăpadă s-a abătut vineri asupra nordului Japoniei şi asupra regiunilor de coastă de la Marea Japoniei, autorităţile meteorologice avertizând asupra riscului de viscol, perturbări ale traficului şi valuri înalte, informează DPA, scrie Agerpres. 

Furtuna a dus la anularea a peste 80 de zboruri şi a zeci de curse feroviare, potrivit Kyodo News şi cotidianului Hokkaido Shimbun.

Școlile au fost închise



Circa 140 de şcoli au fost închise în insula Hokkaido din nordul arhipelagului din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a mai precizat publicaţia.

Agenţia Meteorologică din Japonia a avertizat că sistemul de joasă presiune va provoca căderi masive de zăpadă şi vânturi periculoase în regiunea din nord şi zone de pe coastele la Marea Japoniei.

Prognoză îngrijorătoare



Este prognozată o cantitate de până la 70 de centimetri de zăpadă pentru regiunile Hokuriku şi Tokai şi până la 60 de centimetri pentru nord şi nord-est într-un interval de 24 de ore până sâmbătă dimineaţă, a precizat agenţia.

În urmă cu zece zile, o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 18 au fost rănite într-un carambol masiv în care au fost implicate circa 50 de vehicule, produs din cauza condiţiilor de viscol în prefectura Miyagi, din nord-est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel