NOR RADIOACTIV în Europa. Rusia, în defensivă: Nu daţi vina pe noi!

radiatii
radiatii

Suedia reclamă prezenţa unui nor radioactiv. Rusia se apără şi cere să nu fie învinuită. 

"Rusia nu a fost informată de vreo situaţie de urgenţă în ceea ce priveşte detectarea de particule nucleare în Marea Baltică", a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov. "Nu ştim sursa informaţiilor. Noi avem un sistem de monitorizare a nivelului de radiaţii foarte avansat, şi nu avem nicio alertă de urgenţă. Nu daţi vina pe noi", a mai spus acesta, conform nationalpost.com

Senzorii de radiaţii din Stockholm, Suedia, au detectat un nivel mai mare decât de obicei al radiaţiilor. Cu toate astea, nivelul este în continuare inofensiv. Izotopii detectaţi ar fi produşi în urma fisiunii nucleare, cel mai probabil din Marea Baltică sau din apropierea acesteia, transmit oficialii suedezi. 

Lassina Zerbo, membru în Organizaţia Tratatului Interzicerii Testelor Nucleare, a scris pe Twitter despre eveniment şi a trasat pe hartă o zonă din Rusia, considerată punctul de origine al radiaţiilor. 

"22/23 iunie 2020. Staţia SEP63 a detectat 3 izotopi, Cs-134, Cs-137 şi Ru-103, la un nivel mai ridicat decât de obicei. Regiunea din care este posibil să fie plecat aceste radiaţii este notată cu portocaliu pe hartă", a scris acesta. 

Potrivit autorităţilor ruseşti, cele două centrale nucleare din zonă funcţionează complet normal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel