Nor PRAF Sahara, în România. Pericol? ANUNȚ specialiști

Nor PRAF Sahara, în România. În mai multe județe, printre care Brăila și Constanța, oamenii s-au trezit cu mașinile acoperite de zăpadă. Mai mult decât atât, autovehiculele aveau și praf saharian.

Nor PRAF Sahara, în România. Nu trebuie să vă speriați! Așadar, culoarea zăpezii roșiatică de pe mașini este dată de particulele de praf saharian aduse de curenții de aer de deasupra României. Particulele au fost preluate de precipitații. Specialiștii spun că avem de-a face cu un fenomen meteo care nu este periculos. De asemenea, nu se poate discuta despre poluare.

Nor PRAF Sahara, în România. Specialiştii spun că singurul inconvenient al valului de praf saharian este că ne-am trezit cu mașinile murdare. Concentraţia prafului din aer este mică, motiv pentru care nu va avea efecte asupra sănătăţii.

Nor PRAF Sahara, în România. Nu este prima dată când România se confruntă cu praful saharian. Acest lucru s-a mai întâmplat și în anii trecuți.

Scandal 

În 2012, praful saharian apăruse pe străzile Bucureștiului. Sorin Oprescu, primar la acea vremea, spunea că praful nu venea din Sahara, ci din Câmpia Bărăganului, aspect contrazis de ANM.

[citeste si]

"Praful ăsta nu vine din Sahara, ci din apropiere. Vine din Bărăgan. Cum Bucureștiul este la marginea Câmpiei Băraganului... Deci, praful ăsta vine de aloco... Din Sahara vine peste capetele înfierbântaților", spunea Oprescu în 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel