Nopți tropicale în București. Temperaturi de nesuportat

Temperaturile nocturne vor fi din ce în ce mai ridicate în următoarea perioadă, atingând valori mai mici de 30 de grade Celsius abia după ora 22,00, a anunţat Gabriela Băncilă, director la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în cadrul unui comandament pentru combaterea efectelor caniculei convocat la sediul Primăriei Generale a Capitalei.

Pe de altă parte, în condiţiile în care temperaturile vor scădea sub 30 de grade abia după ora 22,00, ea a apreciat că orice suplimentare a cantităţii de vapori de apă, la orele după-amiezii, ar contribui la menţinerea disconfortului. Băncilă a subliniat că momentul optim pentru realizarea stropitului urban ar fi spre miezul nopţii.

Ea a adăugat că la începutul săptămânii viitoare disconfortul termic se va menţine ridicat în zona municipiului Bucureşti, deoarece va creşte gradul de umezeală în aer, odată cu probabilitatea din ce în ce mai ridicată de apariţie a adverselor însoţite de intensificări ale vântului şi descărcări electrice.

Băncilă a reamintit că ANM a emis, joi, o avertizare cod portocaliu pentru zona Capitalei, valabilă vineri şi sâmbătă, interval în care sunt aşteptate temperaturi de 36-39 de grade. Intensitatea maximă a acestui val de căldură va fi atinsă sâmbătă, la 38-39 de grade, pentru ca duminică să se înregistreze 37-38 de grade. La începutul săptămânii viitoare, vremea caniculară se va menţine, atingând valori maxime de 35-37 de grade.

Directorul ANM a estimat că valul de căldură se va încheia în a doua parte a săptămânii viitoare. Ea a adăugat că nu se întrunesc condiţiile emiterii unui cod roşu pentru Capitală, deoarece temperaturile maxime extreme specifice Bucureştiului la începutul lunii august se situează în jurul valorii de 41 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel