Noile reguli care ar putea apărea pe plajele din România. Vești bune pentru o anumită categorie de români

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Noi reguli ar putea apărea pe plajele din România în acest sezon estival.

Pe plajele din România ar putea apărea noi reguli în acest sezon estival. Asta după ce a fost depus un proiect de lege prin care se cer plaje adaptate persoanelor cu dizabilități. Proiectul, al cărui inițiator este Alfred Simonis, completează ordonanța de urgență (19/2006) privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților pe plajă și instituie obligații pentru accesul și facilități pentru persoanele cu dizabilități.

Ce prevede proiectul de lege

Dacă va fi aprobat, atunci persoanelor cu dizabilități le va fi asigurat „accesul neîngrădit până în zona plajelor, prin construirea infrastructurii necesare”. Asta pentru că noul proiect de lege instituie obligația comună a administratorilor plajelor și a statului „să asigure infrastructura necesară persoanelor cu dizabilități în zona plajelor, respectiv rampe de acces la luciul de apă dotate cu fotolii flotabile, șezlonguri special amenajate și căi de rulare către acestea”. Totodată, plajele ar trebui să aibă „module de grupuri sanitare adaptate persoanelor cu dizabilități și căi de rulare către acestea”. 

Potrivit celor mai recente statistici ale Autorității Naționale pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități din cadrul Ministerului Muncii, în România trăiesc aproape 900.000 de persoane cu dizabilități. Deocamdată proiectul de lege a fost trimis în data de 7 mai pentru a primi avizele de la Consiliul Economic şi Social, Consiliul Legislativ, dar și pentru un punct de vedere la Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel