Noile modificări aduse legislației din România pentru simplificarea construcției de parcuri fotovoltaice, explicate de avocați

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Începând cu data de 13 ianuarie 2023, au fost aduse modificări importante Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții pentru construirea de parcuri fotovoltaice în România, simplificând documentația pentru obținerea autorizației de construire pentru parcuri fotovoltaice în România și pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă în România pe terenuri agricole extravilane în România. 

Prin Legea nr. 21/2023 sunt implementate noile modificări care favorizează accelerarea procesului de dezvoltare a parcurilor fotovoltaice în România și a energiei verde în România cu o perioadă semnificativă de timp.  

Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în energie, construcții de parcuri fotovoltaice, resurse regenerabile, energie solară, proiecte solare și construcții în România care vă poate îndruma în procedura de obținere a autorizației executării lucrărilor de construcții pentru construirea de parcuri fotovoltaice în România pe terenuri agricole extravilane în România.

Raționamentul adoptării Legii nr. 21/2023 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții în România a fost simplificarea procedurii de obținere a autorizației de construire pentru parcuri fotovoltaice în România și pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă în România pe terenuri agricole extravilane în România.

 

Singurele autorizații necesare

 

 

Astfel, conform Legii nr. 21.2023, planul urbanistic zonal în România nu mai este necesar pentru obținerea autorizației de construire pentru parcuri fotovoltaice în România și pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă pe terenuri agricole extravilane în România, având clasele de calitate III, IV sau V, situate in afara zonei construibile, cu o suprafață de maxim 50 ha.

În aceste condiții, pentru proiecte de dezvoltare a parcurilor fotovoltaice în România și energie verde în România, în principiu, singurele autorizații necesare sunt decizia de scoatere a terenului din circuitul agricol și autorizația de construire.

Un avocat specializat în energie, construcții de parcuri fotovoltaice, resurse regenerabile, energie solară, proiecte solare și construcții în România vă poate oferi asistență juridică în legătură cu procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcții pentru construirea de parcuri fotovoltaice în România și dezvoltare a proiectelor de energie regenerabilă în România pe terenuri agricole extravilane în România.

Modificările aduse Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții în România au o importanță practică deosebită și pot accelera procesul de dezvoltare a proiectelor de dezvoltare a parcurilor fotovoltaice în România și a energiei regenerabile în România cu o perioadă semnificativă de timp.

Pentru simplificarea procesului de documentație privind autorizarea executării lucrărilor de construcții pentru construirea de parcuri fotovoltaice în România, eliminarea obligativității planului urbanistic zonal în România constituie un pas important în dezvoltarea lucrărilor de construcții în România și proiectelor de energie regenerabilă în România, spune Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel