Noile legi ale securității. Chirieac: Vă dați seama câte resurse alocăm ca oamenii aștia să stea ascunși după pom? / Diana Tache: Economia privată va fi controlată legal

Fotografie de la Noelle Otto/ Pexels
Fotografie de la Noelle Otto/ Pexels

Noile modificări ale legilor securității s-au numărat printre subiectele dezbătute, astăzi, în emisiunea Miercurea Neagră, de la DCNews TV.

 

Analistul politic Bogdan Chiriac și jurnalista Diana Tache au comentat subiectul într-o notă ironică.

Bogdan Chirieac: Eu am văzut în Legile securității faptul că nu mai facem alegeri, ne va spune securitatea ordinea partidelor, faptul că nu mai alegem președintele, ni-l dă securitatea...faptul că și primarul nu mai are rost să facă alegeri, faptul că economia, instituțiile statului, totul e condus centralizat. Vă dați seama câte resurse alocăm ca oamenii aștia să stea ascunși după pom?

Diana Tache: Nu, nu este vorba despre asta. Nu este vorba despre instituțiile statului pe care ei le iau în continuare sub rezerva coordonării din boscheți a securiștilor. Vorbim despre privat. Economia privată va fi controlată legal. Absolut.

Bogdan Chirieac: Și nu e bine ca la DCNews să ne plătească securitatea salariile, să nu ne mai spargem noi capetele?

Diana Tache: Nu. Tot dumneavoastră veți plăti salariile, doar că veți fi obligat să raportați cu ce mașina a venit dl. Ciuvică pentru că este un vector important într-o anchetă teribilă a statului român. Sunteți obligat prin legile astea noi să dați toate datele și să raportați ce anume vă solicită. 

Bogdan Chirieac: Foarte interesant și util. Putem introduce niște reguli: fiecare om care vine la DCNews e obligat să își fotografieze mașina, ora sosirii, scopul emisiunii la care vine și transmite automat responsabilului de securitate din trust. În plus, vă dați seama de ce efort scutim magistratura?

Diana Tache: Mai este o chestiune, apropo de toate lucrurile discutate, în aceste legi bolnav construite. Dacă până acum, de exemplu, exista o unitate, un alt serviciu care sesiza un abuz pe care l-ar fi comis unul dintre colegi, puteau să îl sesizeze. În momentul acesta, ei nu mai pot fi anchetați decât cu acordul șefilor. Dacă se va identifica un abuz pe coordonatele acestea, nu ai voie să îl bagi la pușcărie pe cel care a făcut abuzul decât dacă șeful lui este de acord. Păi dacă el a prestat la ordinul șefului, cum să fie el de acord să fie anchetat?

Bogdan Chirieac: Asta dă o platoșă de netrecut pentru ofițerii de securitate și pentru șefii lor. 

Vezi și: Legile securității. Scenariul lui Ciuvică: Kovesi - Putin, la prezidențiale în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel