Noi vouchere de 4000 de lei pentru românii cu venituri reduse

Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că pregătește noi vouchere pentru românii cu venituri reduse.

Marcel Boloș a anunțat vouchere de 4.000 de lei, care vor ajunge la circa 220.000 de beneficiari, familii care au peste cinci copii, persoanele care nu pot munci sau persoanele vârstnice care trăiesc fără niciun sprijin.

”Avem două tipuri de vouchere. Este voucherul pentru condițiile de locuire, de reparare a locuințelor, de 4000 lei/voucher. Și avem și voucherul pentru echipamentele electrocasnice. Aici discutăm de cele trei electrocasnice esențiale, precum aragazul, mașina de spălat și frigiderul, pe care încercăm să le acordăm pentru a asigura integrarea socială a beneficiarilor. Și acestea vor fi în valoare tot de 4000 de lei”, a spus ministrul la Antena 3.

Acesta a mai precizat că după acnchele din teritoriu care vor implica și autoritățile locale i se va defini fiecărui potențial beneficiar profilul de nevoi sociale pe care le are.

Întrebat când ar putea ajunge banii efectiv la români, oficialul a dat ca termen trimestrul al doilea al acestui an. ”Noi încercăm ca mecanismul instituțional și financiar pentru ca să sprijinim categoriile acestea sărace de românii să îl avem finalizat în cursul trimestrului întâi, respectiv până la sfârșitul lunii martie și să putem începe acordarea efectivă, probabil începând cu trimestrul al 2-lea al acestui an. Trebuie să precizez faptul că este un element de noutate pentru România că aceste acest pachet de servicii sociale include și serviciile de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice care sunt imobilizate la pat" a explicat Boloş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel