Noi VIOLENȚE în Nagorno-Karabakh: „Au început bombardamentele“

Deși reprezentanții Armeniei și Azerbaidjanului s-au întâlnit cu Mike Pompeo, violențele continuă în Nagorno-Karabakh.

Au izbucnit noi ciocniri între forțele azere și etnicii armeni din Nagorno-Karabakh, la o zi după discuțiile din Washington. Ministerul Apărării din Azerbaidjan a precizat că au avut loc lupte în regiunea Nagorno-Karabakh, o parte a Azerbaidjanului care este populată și controlată de etnici armeni. Bombardamentele au forțat locuitorii din Stepanakert, capitala regiunii Nagorno-Karabakh, să intre în adăposturi, în timp ce echipele de urgență au stins incendiile izbucnite.

Ce spun cei din Nagorno-Karabakh

Pe lângă Stepanakert, autoritățile din Nagorno-Karabakh au declarat că și alte orașe din regiune au fost, de asemenea, vizate de focul de artilerie azer. „Sirenele s-au oprit în jurul orei 21:00, dar ulterior au început alte bombardamente”, a spus un jurnalist care a trăit noi evenimente îngrijorătoare vineri seara.

Vineri, secretarul de stat american Mike Pompeo s-a întâlnit separat cu miniștrii de externe ai Azerbaidjanului și Armeniei, într-o nouă încercare de a pune capăt vărsării de sânge din Nagorno-Karabakh, despre care președintele rus Vladimir Putin a spus că a ucis aproximativ 5000 de oameni.

Prim-ministrul armean, Nikol Pashinyan, a declarat că nu a văzut nicio rezolvare diplomatică a conflictului iar Ilham Heidar oglu Aliyev, președintele Azerbaidjanului, a descris perspectivele unei soluționări de pace drept „foarte îndepărtate”., potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel