Noi tensiuni SUA - Rusia. Washingtonul anunță alte sancţiuni împotriva Moscovei

Washingtonul are în vedere sancţiuni împotriva Moscovei pentru sprijinul acordat lui Maduro.

Statele Unite studiază posibilitatea de a sancţiona Rusia pentru sprijinul acordat preşedintelui venezuelan Nicolas Maduro, căruia Washingtonul nu îi mai recunoaşte legitimitatea, a afirmat miercuri un oficial american cu rang înalt, citat de AFP. Adminstraţia Donald Trump a înăsprit constant măsurile punitive împotriva Venezuelei, tot mai mult după ce, în ianuarie, l-a recunoscut pe opozantul Juan Guaido ca preşedinte interimar la ţării aflate în criză.

'Presiunea va continua, voi avea noi sancţiuni mâine', a declarat miercuri emisarul Departamentului de Stat american pentru Venezuela, Elliott Abrams, subliniind că această strategie are un 'impact considerabil', deşi până în prezent nu a permis înlăturarea lui Nicolas Maduro de la putere. El nu a oferit detalii despre sancţiunile care urmează să fie anunţate joi. În cursul unei conferinţe de presă organizate de centrul de studii Foundation for Defense of Democracies la Washington, Elliott Abrams a promis, de asemenea, creşterea 'presiunii asupra Cubei' pentru 'acţiunile sale în Venezuela' pe lângă liderul socialist detestat de Statele Unite şi a lăsat să planeze ameninţarea unor sancţiuni contra Rusiei, din acelaşi motiv. 'În Rusia, analizăm în continuare ce fel de sancţiuni să introducem, individuale sau sectoriale', a explicat el.

'Vedem cu surprindere că, din punct de vedere financiar', ruşii 'nu mai dau bani Venezuelei', ci 'iau bani din Venezuela', a declarat emisarul american. 'Cu toate acestea, ei îi ajută într-un fel să îşi vândă petrolul, iar asta analizăm îndeaproape', a adăugat Elliott Abrams. Washingtonul, care a impus un embargo petrolier Caracasului, a îndemnat în repetate rânduri Moscova să înceteze sprijinul acordat lui Nicolas Maduro, cerere ferm respinsă de Rusia care acuză Statele Unite că vor să dea o lovitură de stat cu tot dispreţul faţă de dreptul internaţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel