Noi tensiuni post-Brexit. UE ameninţă Marea Britanie

Uniunea Europeană a avertizat, miercuri, că ar putea opri exporturile de vaccinuri spre Marea Britanie, pe care o acuză că nu respectă principiul reciprocităţii, însă Guvernul Boris Johnson speră că nu se va ajunge la o astfel de situaţie.

„Aprovizionarea cu vaccinuri trebuie să rămână deschisă în ambele direcţii. Trebuie să existe reciprocitate. Dacă situaţia nu se schimbă, atunci trebuie să ne gândim cum să facem exporturile spre ţări producătoare de vaccinuri dependente de gradul deschiderii aplicat de aceste ţări", a afirmat Ursula von der Leyen, conform postului german N-TV.

„Cu Statele Unite avem reciprocitate. Există un flux continuu dus-întors de materii prime şi substanţe pentru medicamente. Însă încă aşteptăm să vină doze din Marea Britanie; prin urmare, aceasta este o invitaţie de a vedea că vin şi doze din Marea Britanie spre Uniunea Europeană, pentru a avea reciprocitate", a subliniat Ursula von der Leyen, amintind că din fabricile de medicamente britanice nu au fost exportate vaccinuri Oxford/AstraZeneca spre UE.

Guvernul Boris Johnson susţine că Ursula von der Leyen a confirmat acum câteva săptămâni că nu va restricţiona exporturile de vaccinuri.

„Ea a confirmat atunci că mecanismul exporturilor se axează pe transparenţă, spunând că nu există intenţia de a restricţiona exporturile spre companii care îşi respectă responsabilităţile contractuale. Ne aşteptăm ca UE să continue acest angajament", a reacţionat Downing Street, conform agenţiei Reuters, notează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel