Noi TENSIUNI la granița indo-chineză. A fost reținut

Sursă foto: Ministry of Defence, Government of India - Facebook
Sursă foto: Ministry of Defence, Government of India - Facebook

Noi tensiuni la granița dintre India și China. relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat extrem de mult.

Un soldat chinez a fost reținut de India după ce a trecut granița. Beijingul îndeamnă India să-și îndeplinească promisiunea de returna caporalul despre care care spune că s-a rătăcit în regiunea muntoasă disputată.

În același timp, India a declarat că soldatul, caporalul Wang Ya Long, a fost reținut în zona Demchok din Ladakh, controlată de indieni, urmând să fie eliberat în curând. Se pare că soldatul „s-a rătăcit” de-a lungul frontierei de facto de-a lungul secțiunii estice a ceea ce este cunoscută sub numele de Linia de control efectiv, o delimitare liberă care separă zonele controlate de indieni și chinezi.

„Conform protocoalelor stabilite, el va fi returnat oficialilor chinezi la punctul de întâlnire Chushul-Moldo, după finalizarea formalităților”, se menționează în comunicatul indian. La Beijing, ministerul apărării a declarat că soldatul îi ajutase pe păstori să adune iacii și apoi s-a rătăcit. Partea chineză și-a informat omologii indieni despre persoana dispărută și ulterior i s-a spus că a fost găsit și că va fi returnat după un control medical. 

Înfruntarea din zona montană dintre cele două țări a izbucnit la începutul lunii mai, prin luptă corp la corp cu bâte, pietre și pumni, pe 15 iunie. Luptele au ucis 20 de soldați indieni. Se crede că și China a avut victime, dar nu a oferit detalii, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel