Se schimbă sistemul în Grecia, din 2024. Noi taxe pentru cazări

foto pexels
foto pexels

Noi taxe de cazare în Grecia, de la 1 ianuarie 2024. Se anunță schimbări pentru Airbnb. 

De la 1 ianuarie 2024, orice venit generat din trei sau mai multe proprietăți Airbnb va fi supus taxei pe valoarea adăugată (TVA) și taxelor aplicabile pentru hoteluri și camere de închiriat.

Introducerea TVA-ului pentru chiriile în stil Airbnb în Grecia a fost o cerere de lungă durată a Confederației Elene pentru Turism (SETE) ca mijloc de a asigura corectitudinea în industria turismului. SETE, care reprezintă majoritatea întreprinderilor turistice din Grecia, a cerut guvernului să revizuiască legile existente care reglementează operațiunile de închiriere pe termen scurt pentru a proteja hotelurile plătitoare de impozite, arata GreekCityTimes

Pe lângă această măsură, premierul grec a anunțat și alți pași pentru abordarea crizei inflaționiste din țară. Aceasta include creșterea pragului de scutire de taxe cu 1.000 de euro pentru familiile cu copii și introducerea unui program „Youth pass”. În cadrul programului, 200.000 de beneficiari cu vârste între 18 și 19 ani vor primi 150 de euro pentru turism, transport și activități culturale.

În ceea ce privește măsurile economice, Kyriakos Mitsotakis a dezvăluit că va exista o creștere a salariului minim din aprilie. În plus, va exista o creștere anuală a pensiilor începând cu ianuarie, iar angajații din sectorul public se pot aștepta la o creștere a salariului cu 10,5% începând cu 1 ianuarie 2024.

Pentru a asigura prețuri stabile și reduse pentru bunurile esențiale, Guvernul intenționează, de asemenea, să implementeze măsuri suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel