Noi scumpiri pentru RCA. Avertismentul patronatului din domeniu

Prețurile RCA ar putea să crească din nou, au avertizat reprezentanții patronatului din domeniu. Asigurătorii susțin că majorarea ar putea să se aplice începând din luna mai.

Prețurile RCA ar putea să crească, din luna mai, la nivelul de dinainte de plafonare, spune Viorel Vasile, președintele Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare - Reasigurare.

"Până în luna mai, nu se va întâmpla nimic. Prețurile vor rămâne la fel. Întrebarea este ce se întâmplă după luna mai. De aceea, noi am susținut mereu că singurul mod în care se poate regla piața este concurența și apariția unor noi competitori în piață. Prețurile din 2014 până în 2016 au crescut cu 80%, în medie. În 2016, la presiunea străzii, am plafonat tarifele și ne așteptăm ca în mai 2017, când se termină plafonarea (...) prețurile să nu ajungă la nivelul la care erau în noiembrie, când am făcut plafonarea. E fals", a declarat Vasile, citat de Agerpres.

În opinia lui Viorel Vasile, singura soluție pentru evitarea unei majorări ar fi apariția de noi competitori pe piața asigurărilor.

Piața asigurărilor din România a fost dominată, în 2016, de criza asigurărilor auto obligatorii, declanșată de transportatori din cauza creșterii exponențiale a tarifelor, criză care a dus la emiterea unei Ordonanțe de Guvern care prevede plafonarea prețurilor RCA pe o perioadă de șase luni. Noile tarife au intrat în vigoare începând cu data de 18 noiembrie 2016.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel