Noi reguli pentru șoferi. Anunț IMPORTANT făcut de Ministerul Transporturilor

Șoferi
Șoferi

Numărul mare de morți, cauzat de accidentele rutiere, aduce o nouă strategie a Ministerului Transporturilor. Instituția a anunțat miercuri o Strategie Națională de Siguranță Rutieră pentru a reduce la jumătate, până în 2020, decesele.


„Strategia are direcții clare dar și măsuri care au început să fie aplicate. Această strategie nu a existat în România. Este o călătorie lungă și care nu o să fie ușoară, dar care începe cu primii pași. Este foarte mult de făcut. Avem curajul și determinarea să începem și alții să continue. Datoria noastră este să începem să prezentăm și să clarificăm, dacă sunt lucruri de clarificat”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, în cadrul conferinței.

Potrivit Libertatea, strategia are mai multe direcții de acțiune:

– actualizarea costurilor sociale ale accidentelor rutiere, stabilirea viziunilor și a obiectivelor detaliate de siguranță rutieră, colectarea, analiza și diseminarea datelor statistice, implementarea unui sistem de monitorizare și evaluare a siguranței rutiere, îmbunătățirea cercetării, dezvoltării și transferului de cunoștințe.

– introducerea inspecțiilor tehnice de siguranță pentru repunerea în circulație a vehiculelor implicate în accidente rutiere.

– efectuarea de cercetări pe vehicule implicate în accidente privitoare la comportamentul subansamblurilor și sistemelor în caz de accident și la modul de restabilire a parametrilor lor.

– revizuirea reglementărilor de dezvoltare urbană: autostrăzi și centuri ocolitoare, limitarea extinderii intravilanului, restricționarea construirii adiacent arterelor de tranzit și ocolitoare.

– controlul și sancționarea administratorilor/executanților pentru neasigurarea viabilității drumului în condiții de siguranță și inspecții de siguranță rutieră periodică și la accidentele grave.

– amenajări speciale destinate participanților vulnerabili la trafic: elaborarea de standarde privind pistele pentru bicicliști, introducerea de cerințe de proiectare privind separarea traficului motorizat de cel nemotorizat.

Cele mai importante prevederi, care privesc în mor direct șoferii, sunt acelea că permisul de conducere nu se va mai putea obţine fără absolvirea a 10 clase, vor fi mai dese controalele medicale pentru şoferii în vârstă, iar cei cu abateri repetate vor fi consiliaţi psihologic, informează Libertatea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel